Skapa ett tryggt boende med goda relationer

När du hyr din lägenhet finns det mycket saker du måste förhålla dig till och många personer att ta hänsyn till i bostadshuset. Detta kan komma med sina utmaningar men det finns saker du kan göra för att underlätta och skapa en trivsam boendemiljö. Vi berätta vad du ska tänka på när du bor i en hyresrätt!

hyresrättAtt bor i en hyresrätt i ett flerbostadshus är kanske inte alltid helt lätt då det är en del du behöver tänka på. Du ska bland annat hålla dig på god fot med grannar, inte störa, gärna engagera dig i föreningen och ta väl hand om lägenheten. En förutsättning för ett tryggt och bra boenden är att du har en bra hyresvärd som är hjälpsam och enkel att komma överens med såsom Gladsheim fastighetsförvaltare. Hyresvärden har underhållsplikt av din lägenhet och är skyldig att utföra vissa saker men har ni en god relation finns det möjligheter att din hyresvärd kan hjälpa dig även med saker som de inte är skyldiga enligt lag att göra.

Håll dig på god fot med grannar

Ett annat viktigt tips för en bra boendemiljö är att visa respekt mot dina grannar och inte beté dig störande på något sätt. Enligt Sandra Mellgård som jobbar på HSB trygghetstjänst är oväsen det som stör grannarna mest så försök att hålla en lagom ljudnivå.

– Ljudstörningar av olika slag hör till våra vanligaste ärenden.

Skulle du råka komma i konflikt med din granne är det bäst att försöka lösa detta direkt med hjälp av kommunikation. Sätt er ner och prata och låt båda får berätta era behov i situationen. På så vis kan ni lösa konflikten och fortsätta vara goda grannar!