Så inreder du två olika hemmakontor

Så här i coronatider är det många som har börjat arbeta hemifrån på en regelbunden basis. Kanske har både du och din partner börjat jobba hemma på grund av pandemin? I så fall är det en god idé att inreda varsin kontorsplats för att allt ska fungera så smidigt som möjligt.

Det är bra att skapa en plats i huset som endast fungerar som arbetsplats. Annars finns det risk att du blir distraherad av andra saker i hemmet. Om du har plats kan du göra om ett enskild rum till kontor, annars bör du skapa en hörna i ett annat rum.

Dela upp era arbetsplatser

Coffee,Morning,In,Video,Call,Screen.,Morning,Coffee,Break,DuringOm du lever tillsammans med en partner och vill undvika konflikter är det en god idé att ha varsin separat arbetsplats. Annars kan det uppstå onödiga bråk om vems tur det är att sitta på kontoret och vem som passeras till köksbordet. Om ni har ont om plats kan ni satsa på ett längre bord där båda kan sitta bredvid varandra. Satsa gärna på stilrena kontorsmöbler där ni kan sitta skönt och bekvämt. Svart och vitt är två klassiska färger som alltid fungerar i kontorsmiljö.

Ha tillräckligt med förvaring

Det finns få saker som är så distraherande som att arbeta på en rörig arbetsplats. Därför är det viktigt att ha bra förvaring så du kan lägga undan dina saker på ett bra sätt. Du kan till exempel satsa på följande:

  • Märkta lådor
  • Hyllor i anslutning till skrivbordet
  • Anslagstavla där du kan sätta upp dina papper

Om ni delar kontor i samma rum är det så klart viktigt att ni separerar ert material och att varje sak har sin plats. Leta gärna inspiration och se hur andra har inrett sina hemmakontor för att få egna idéer. Om ni har ett lite mindre utrymme måste ni komma på smarta förvaringslösningar. Att förvara på höjden är alltid en bra idé om ni har begränsat med plats i rummet. Du och din partner kan till exempel sätta upp hyllor där ni staplar lådor på varandra. Det beror också på hur mycket saker ni måste förvara.