Så hanteras du bäst en vårdnadstvist

Det är lite av en snårskog att navigera inom familjerätt. När vårdnadstvisten är ett faktum är det därför guld värt att få juridisk rådgivning. Genom juristens kunskap kan du och din före detta partner öka chanserna att komma bättre överens och hitta lösningar som fungerar för båda och barnen.

Det är inte sällan det uppstår konflikter kring barnen när två personer ska skiljas. En skilsmässa är en stor förändring i barns liv och därför är det väldigt viktigt att föräldrarna försöker att hantera separationen på ett vuxet sätt med respekt för de inblandade barnen. Om du har hamnat i en tvist med din före detta partner kring vårdnaden är det en stor fördel att ta hjälp. När det gäller vårdnadstvister i Göteborg finns Fjällmans juridik där för dig. Du kan börja med att boka ett kostnadsfritt första samtal på 15–20 minuter för att få ett hum om vad de kan hjälpa dig med.

“Tänk på att barnen har rätt till båda sina föräldrar, men du som förälder har enligt lagen inte rätt till dina barn.” Få fler tips här inför skilsmässan.

Barnen är viktigast

En jurist kan bistå dig med värdefull information och guida dig i processen. Vid en vårdnadstvist ska först kommunen kontaktas för att i första hand där få hjälp att lösa konflikten. Om föräldrarna inte kan komma överens skrivs ett samtalsintyg ut för att ta processen vidare till domstol. I tingsrätten är det en stor fördel att ha en juridisk kontakt. Tänk på att i första hand försöka tänka på barnens bästa när det är bråk kring vårdnaden.