Så hanterar du en flytt vid separation

Ett förhållande som går i kras är alltid både trist och traumatiskt och oavsett vad det är som har orsakat uppbrottet så det inte kul för någon. Mitt i alla turbulenta känslostormar så måste dessutom en hel del praktiska saker utföras, som att dela upp sina egendomar och flytta ifrån varandra, och det kan leda till både ilska och tårar.

När det så är dags att flytta så kan det vara både fysiskt och emotionellt fördelaktigt att få flytthjälp av flera anledningar, exempelvis att det går mycket snabbare och att vänner och bekanta inte behöver involveras. Genom att låta proffsen göra sitt jobb kan du istället fokusera på dig själv och ditt nya liv istället och med det laga ditt brustna hjärta en gång för alla.

Några praktiska tips

Inför själva flyttdagen så är det viktigt att du och ditt ex har gjort upp om vem som ska ha vad och att en eventuell bodelning är genomförd. Många upplever det med blandade känslor å ena sidan är det jobbigt att behöva diskutera eller argumentera men å den andra är det ganska skönt att få det gjort, en slags katarsis.

Det är ett första steg att gå vidare i livet och ett bra sätt att undvika klassiska misstag som att skjuta allt under mattan eller försöka hitta en ny partner med en gång. Att i stället ge sig själv utrymme att andas, ta en paus och samla känslorna kan bli en bra grund för att tackla uppbrottets många konsekvenser. Ju snabbare du kommer ifrån det gamla hemmet och in i det nya, desto bättre kommer du att hela ditt sargade inre. Med ett flyttfirma görs allt det där åt dig, och du slipper lägga tid på att själv köra fram och tillbaka om och om igen. Andra fördelar med att få hjälp med flytten är:

  • Sparar på ryggen. Skaffa dig inte ytterligare problem genom att lyfta tungt.
  • Neutral mark. Om en flyttfirma gör jobbet så är det mindre troligt att det blir en massa känsloutbrott och tjafs.
  • Behåller stoltheten. Kanske är du så emotionell att du skulle brista ut i gråt mitt i flytten. Helt naturligt men samtidigt inte särskilt värdigt. Det är alltid bättre att hålla huvudet högt.
  • Tar hand om ägodelarna. Proffsiga flyttare är mindre troliga att ha sönder saker.