Rädda relationen med flyttstädning

Att flytta är en stor förändring i livet. All planering, städning och packning kan vara stressande och tärande för relationen. Men det finns hjälp för den som vill undvika flyttkaos och relationsångest.

Vi flyttar allt oftare. Vi byter bostad när vi flyttar hemifrån, flyttar ihop, när vi byter jobb, när vi får barn och när vi separerar. Samtidigt är flyttandet ett stressmoment för många. Det är mycket som ska planeras för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. I en redan hektisk vardag kan det här vara droppen som får bägaren att rinna över. Men det går att underlätta en flytt genom god planering och inhyrd hjälp.

Flytthjälp och flyttstädning underlättar

Att släpa kartonger upp och ner för branta trapport utan hiss och att städa bort många år av ingrodd smuts från insidan av köksfläkten är sådant som får vem som helst att aldrig vilja flytta igen. Det är inte heller konstigt att flytten leder till konflikter med tanke på hur påfrestande det är för alla inblandade. Få offert på flyttstädning från bland annat https://www.losningar.se/flyttstadning/ som finns i Stockholm.

Genom att ta in flyttstäd och flytthjälp sparar du många timmar och kan fokusera på det positiva med flytten. Professionell flyttstädning innebär dessutom att städningen blir garanterat bra och grundligt gjort. Orosmomenten blir mindre och du och din partner kan slappa av och fokusera på varandra.

Checklista inför flytt

Planeringen inför en flytt kan ofta kännas överväldigande. Det är så mycket som ska göras. Ta ett djupt andetag och sätt er tillsammans för att göra upp en plan som ni sedan följer. Dela tydligt upp ansvarsområdena och se till så att inte en person ska göra allt. Utgå från en checklista för att inte missa något av det viktigaste:

  • Ansök om ledigt på flyttdagen
  • Ta in offerter och boka flytthjälp och flyttstädning
  • Säg upp och teckna nytt bredband
  • Rensa och gör dig av med det som du inte längre behöver
  • Flytta elabonnemang
  • Flytta hemförsäkring
  • Gör flyttanmälan på Skatteverkets hemsida
  • Packa
  • Få och lämna nycklar

Stäm av med varandra varje vecka innan flytten så att inget faller mellan stolarna. På det här sättet använder både du och din partner minimalt med energi på att behöva oroa sig över flytten. Istället har ni hela tiden koll på vad som behöver göras och att det blir gjort i tid.

Gör flytten till något positivt

En välorganiserad flytt med professionella som tar hand om bärande, körande och städning är smidig och besparar dig både bråk och stress. Använd istället tiden till att planera hur det nya boendet ska se ut. Ta dig tid att diskutera med din partner så att ni tillsammans har något att se fram emot och drömma om. En flytt är oftast början på något nytt och markerar en positiv förändring i era liv.

Låt inte flytten bli den ena partners angelägenhet, även om det kan verka smidigt för stunden. För relationen är det betydligt bättre att se det som ett gemensamt projekt som stärker er som par och är en del av er framtid.