Prata ekonomi med din partner

Gräl om pengar är ett vanligt trätoämne makar emellan. Låt det inte bli det – red ut och samtala om ekonomin med din partner i vardagen så blir det enklare när det väl gäller en större fråga.

Ekonomi är ibland ett känsligt ämne, eftersom att alla tycks ha olika relation till pengar, dess värde och ägande. Det kan med andra ord bli hett om öronen när uppkommer oenigheter, inte minst i ett förhållande. Det kan vara vilket lån som är bäst för ett särskilt ändamål. Som tur är går det enkelt att jämföra banker och lån på https://www.axofinans.se. Det gör att det inte behöver bli missförstånd som leder till gräl.

Börja prata pengar så fort som möjligt

Förutom städning och jämställdhet är ekonomi en av de saker vi grälar allra mest om – Amelia

För att underlätta menar en ekonomirådgivare som intervjuas i Svenska Yle att man ska börja prata pengar så snart man är ihop. Och långt innan man flyttar ihop. För det är ju så att när två personer flyttar ihop på samma adress så blir utgifterna desamma och då uppkommer frågor om att ha ett gemensamt konto, separata konton eller om man ska dela på utgifterna procentuellt, till exempel efter hur mycket man tjänar. Ta upp det direkt så slipper det bli en chock när man upptäcker att ens partner har en helt annan uppfattning om pengar eller konsumtion.

Kanske vill din partner resa mer än dig? Eller så vill hen spara pengar mycket mer energiskt än du? Det är hur som helst smart att diskutera vad man har för inställning till pengar och ekonomi samt se över hur stort behovet av sparande faktiskt är. Läs mer här för tips och råd.