Flytta ihop och bli sams

Kärleken är det bästa som finns. Men med kärlekens vackra rosor så kommer även små törnar som man måste acceptera. Ibland kan det krävas att man satsar och flyttar ihop för att få det att fungera.

Att flytta ihop ska man göra av kärlek och inte av att man bråkar för mycket annars när man är ifrån varandra. Men det kan ibland krävas några bråk för att få fart på diskussionerna. Dock är det mycket som man måste tänka på när det kommer till att flytta ihop.

Köpa nytt och skaffa ica-kort

Ja, allt behöver man inte göra på en gång, men ska man vara riktigt noggrann så är ett besök till www.mittbolan.se för att ta ett gemensamt lån ett kliv som är lika starkt som att säga ja framför ett altare. Ska man se till lite mer vardagliga saker så är det av stor vikt att tala ut om ekonomin samt att göra upp hur var och en vill ha det. Ett stort problem kan även bli att man kommer till den punkt att man inte bråkar med varandra och att man sedan efter ett tag inte vet vad den andra tycker och tänker. Man ska alltid vara sann och ärlig mot sig själv. Försök att ta upp så mycket som möjligt i början, hur nyförälskade ni än är i varandra. Om ni väljer att inte köpa nytt och den andra flyttar över till den ena så gäller det att ha koll på sambolagen.

Sambolagen

”Enkelt innebär lagen att värdet på den gemensamma bostaden och bohaget (möbler etc.) delas lika vid en separation – detta oavsett om den ena parten har betalt mer än den andra.” (läs mer)

När det kommer till att bli sambo så är det många som inte riktigt vet hur lagen fungerar och väljer att inte skriva något samboavtal. Man lever i att kärleken aldrig kommer att ta slut. Men, utan ett avtal kan det hända mycket vid en separation. Men den har även många brister så vill du ha full kontroll gäller det att läsa på och skriva eget avtal. Kärleken blir inte mindre för det.