Dags att flytta ihop? Så här ska ni tänka när ni köper bostad!

Är det dags att ta nästa steg i relationen och flytta ihop med in älskade? Då är det mycket ni ska tänka på för att få de bästa förutsättningar och en av dessa saker är ekonomin inför ert bostadsköp. Vi guidar er till hur ni ska göra för at få till den bästa bostadsaffären.

Det första ni behöver bestämma er för när ni ska flytta ihop är naturligtvis var ni ska flytta. För att få ett neutralt och gemensamt hem kan det vara att föredra att köpa en ny bostad tillsammans som blir bådas, istället för att en ska flytta in hos den andra. Kontakta en bank för att ta reda på hur mycket ni kan få i lånelöfte och därmed vilken typ av lägenheter ni kan titta på, läs mer om lånelöfte här.

Förhandla om bostadsräntan

Young,African,Woman,Holding,Home,Keys,While,Hugging,Boyfriend,InBostadsräntan är aldrig skriven i sten utan är något ni kan förhandla för att få till en så bra deal som möjligt. Det första ni bör göra är att få en överblick av hur de olika bankerna ligger till.

”För det första kan du googla fram vad de olika bankerna erbjuder så att du får en översikt” Så här säger Viivilla.

När ni jämför räntorna ska ni kolla på bankernas snitträntor för att ta reda på vilka räntor som tidigare kunder vanligen har fått. Ni behöver sedan bestämma er för om ni vill ha rörlig eller fast ränta och kan sedan förhandla med flera banker för att de ska gå ner i ränta och ni ska få en låg ränta som passar er.