Jobba som fönsterputsare

Det är många som letar ny karriär när man tröttnat på sitt jobb. Ett tips är att jobba som fönsterputsare.

Att putsa fönster ger ofta en skön känsla i kroppen, då man snabbt ser resultat. Skillnaden på ett smutsigt och ett rent fönster är enorm och kunder blir ofta överraskade hur fint det blir. Om du är ute efter att anlita ett företag kring fönsterputsning så kan du kolla på https://www.fonsterputsning-stockholm.se/.

Arbetet gör skillnad

Till skillnad från en städare kan fönsterputsare ofta få mer uppskattning, framförallt på ställen där det finns många fönster. I DN berättar en fönsterputsare på Arlanda flygplats att de får mycket uppskattning, både av personal på flygplatsen, och av passagerare som vinkar genom fönstren. Men jobbet kan också vara mer eller mindre riskfyllt. Det finns exempel då fönsterputsningen utförts i miljöer där säkerheten har varit otillräcklig. Ett exempel på det var en fönsterputsare som föll från en ställning och blev hängande i 20 minuter. Säkerheten är enormt viktig och något som du måste vara noga med om du funderar på att jobba som fönsterputsare.

Arbetstiderna kan variera

Att putsa fönster är inte alltid ett 9-17 jobb, utan det uppstår ibland situationer då man får jobba andra tider. I Göteborg finns det en hel del nattjobbare och vissa av dem har som uppgift att putsa fönster. När man jobbar natt är det ofta bättre betalt, och vissa tycker om nattjobb, medan andra vill arbete dagtid. Oavsett vad du gillar så finns det stora möjligheter till flexibla arbetstider. Inom branschen finns det företag som specialiserar sig mot privatpersoner och bara jobbar i hem. Andra företag satsar på stora uppdrag där fokus ligger på kontorsbyggnader eller butiker. Tipset är dock att alltid tänka säkerhet när man jobbar som fönsterputsare. Ska du stå på en ställning eller ännu högre upp så innebär det en hel del risker, vilket du inte ska utsätta dig för utan tillräcklig säkerhetsutrustning. Väljer du att bli fönsterputsare så kan du se fram emot många nöjda kunder och i många fall ett mycket tillfredsställande arbete. Ett kul jobb med många nöjda kunder och härliga kollegor. Ett tips till dig som söker nytt jobb och nya möjligheter.