Extra viktigt med kommunikation

Brist på kommunikation är den största anledningen till att det blir bråk här i världen. Och då pratar vi såklart om bråk mellan två individer, inte direkta världskrig (de beror oftast på ren idioti från en eller flera parter). Men oavsett storleken på bråken är de självklart svåra att lösa, och det blir ofta stora komplikationer som aldrig hade behövt komma – om man bara pratade med varandra.

Detta är inledningen på föregående inlägg där vi skrev om hur man ska kommunicera med varandra för att undvika bråk. I inlägget tar vi fram olika scenarier där bråk mellan två parter kan uppstå, och vad man kan säga och/eller göra för att undvika att att bråket urartar. Och nu när det här året går mot sitt slut är det ännu viktigare att man ser till kommunikation som ett vapen mot bråk, och tar med sig in den kunskapen i det nya året. 2013 har varit ett någorlunda lugnt år, men det är ändå en del som bubblar bland den svenska befolkningen. Man ska komma ihåg också att det i året som nu kommer är val, vilket verkligen kan starta bråk i relationen.

Förklara varför

Den största valfrågan för 2014 är helt klart den angående hur Sverigedemokraterna kommer att få fler röster än tidigare eller inte. Partiet är av vissa kallat ett rasistiskt och främlingsfientligt parti, vilket inte är någonting som är bra att ha i riksdagen. Dock är det de som anser att partiet inte är rasistiskt utan realistiskt, och om man tycker olika här kan det  helt klart sluta i konflikt. Viktigt är att om man är tillsammans med någon som kan tänkas rösta på ett främlingsfientligt parti såsom SD, är att man tar fram fakta och lyfter fram anledningar till att det inte är ett bra val. Som sagt, kommunikation är det viktigaste när det  handlar om att informera och lösa konflikter – extra viktigt blir det detta år då det är val.